PRESENTACIÓ


FotoEl Centre Artesanal de Menorca s'ubica en el cos de guàrdia dels antics quarters militars des Mercadal, un edifici construït l'any 1904. Antigament exisitia una llei que obligava a que on hi havia soldats, aquests s'havien d'allotjar a cases particulars. En el moment en què s'aprova l'establiment de soldats as Mercadal, i davant la problemàtica suscitada entre els veïns, l'ajuntament cedeix els terrenys per a la construcció dels quarters. Cent anys després (2004) aquest espai torna a mans de l'administració local.

L'any 2005, l'ajuntament des Mercadal cedeix l'espai al Consell Insular de Menorca que, juntament amb el Govern autonòmic, duen a terme les accions de restauració. D'aquesta manera l'edifici es converteix en el primer centre d'artesania a les Illes Balears.

El centre és un equipament on es posa en valor el producte local, aquell que està estretament associat a la idiosincràsia de l'illa, testimoni del saber fer dels productors menorquins i fruit de l'adaptació de l'ésser humà al seu entorn. De fet, és on s'estableix el vincle entre el passat, el present i el futur d'unes activitats econòmiques fonamentals.

La polivalència de l'espai permet dur-hi a terme mostres de productes, exposicions individuals i col·lectives, activitats educatives i altres accions similars. A més, disposa d'una exposició permanent, zona de venda i una sala de lectura.

 


contacte:
CENTRE ARTESANAL DE MENORCA
Carrer Metge Camps, s/n
(Recinte Firal des Mercadal)
07740 es Mercadal - Menorca
971 154 436
centre@artesaniademenorca.com 

 


Enllaços Relacionats
Més informació
Tríptic
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1