Dies Europeus de l'Artesania a Menorca

Es confirmen les activitats incloses en el Dies Europeus de l'Artesania 2017.

En destaquen les jornades de portes obertes que ofereixen les artesanes Sílvia Vivó, Núria Deyà i Maria Janer. La primera d'elles és una artesana del paper maixé i manufacturera de pepes, i en la visita al seu taller els visitants rebran totes les explicacions que desitgin sobre l'elaboració de peces, les tècniques i l'us de materials diversos. Entrar en el taller de Sílvia Vivó és submergir-se en un mar de plena ebullició creativa. Per la seva part, Núria Deyà elabora joieria d'autor agafant el relleu de la llarga tradició en la fabricació d'objectes de bijuteria de Menorca. En el seu taller es creen joies en plata i or combinades amb titani, niobi, fusta i altres materials cercant així la originalitat, tant dels dissenys com dels materials. I, Maria Janer porta més de 25 anys d'experiència en la decoració d'objectes i la comercialització d'artesania. En aquesta ocasió obre la seva rebotiga perquè els visitants puguin veure i conèixer el procés de producció de les peces que ven a la pròpia botiga.

Unes altres dues activitats que es realitzen en paral·lel, al poble d'Alaior, són la cinquena edició de la Mostra d'Artesania Creativa de Menorca i la demostració d'oficis artesans. A la mostra estaran presents peces de totes aquelles persones que un moment o altre de la seva trajectòria professional han format part de l'associació Entremans que, a més a més, està celebrant el seu quinzè aniversari. Algunes de les peces que s'exponguin han estat guardonades en diferents premis d'artesania local i internacional. Mentres que en la demostració, l'ajuntament de la localitat ha organitzat una demostració d'oficis en col·laboració amb Entremans perquè els visitants puguin apreciar la creativitat i habilitat dels artesans.

També a Alaior, l'ajuntament retrà homenatge a l'escultor Alejandro Pérez Verdú.

Per últim, el Centre Artesanal de Menorca, finalista dels Premios Nacionales de Artesanía 2016, organitza un taller per al públic familiar. Es tracta d'una proposta basada en el joc i el descobriment del patrimoni artesanal comú. En una primera part, es farà un recorregut per l'exposició 'Fabricant Menorca. L'artesania ahir, avui y demà' al llarg de la qual s'aniran intercalant jocs com el Qui és qui? i pistes (plenes de sons d'eines, fotografies i preguntes relacionades amb la funció dels elements exposats). A l'estand de cada ofici hi haurà amagades un parell de peces d'un puzle; aquestes peces las aniran guardant els pares i al final del passeig s'ajuntaran. A la segona part, l'artesà ceramista farà una demostració de l'ús del torn i els participants elaboraran una peça que, una vegada acabada, el mateix artesà s'endurà a coure i s'entregarà al cap d'uns dies.

Horaris:
- 5a Mostra d'Artesania Creativa (divendres de 17 a 20h, dissabte i diumenge de 10 a 13.30h), al Convent de Sant Diego, Alaior.
- Portes obertes al taller de Núria Deyà (divendres de 10 a 13.30h i de 17 a 20h i dissabte de 10 a 13.30h), carrer Ciutadella 12A, Ferreries.
- Portes obertes al taller de Sílvia Vivó (divendres i diumenge de 10 a 13h i dissabte de 10 a 13h i de 17 a 20h), carrer Domingo Savio 55, Ciutadella.
- Portes obertes al taller de Maria Janer (divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h i dissabte de 10 a 14h), carrer Sa Font 24, Ferreries.
- Artesans per un dia (dissabte d'11 a 13.30h), al Centre Artesanal de Menorca, Es Mercadal.
- Acte d'homenatge a Alejandro Pérez Verdú (dissabte a les 19h), a la Sala d'Activitats Ciutadanes, Alaior.
- Demostració d'oficis (diumenge d'11 a 13h), al Convent de Sant Diego, Alaior.


Imatges relacionades
Imatges relacionades
Maria Janer - ArtesaniaNúria DeyàSif-Artesana5a Mostra EntremansDemostració d
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1