Seleccionades les 4 peces artístiques que representaran Menorca al 'Local Food Gift Challenge 2020'

Menorca participarà el pròxim mes de setembre al ‘Local Food Gift Challenge 2020’ en el marc de la nostra declaració com a Regió de Gastronomia 2022 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest certamen, d’àmbit internacional, i que tindrà lloc durant el mes de setembre a Finlàndia, pretén donar suport als petits productors artesans locals.

Amb la finalitat de seleccionar quatre peces úniques i singulars que representin Menorca al ‘Local Food Gift Challenge 2020’, la Fundació Foment del Turisme de Menorca, a través del Centre Artesanal de Menorca, obrí una convocatòria per tal que els artesans puguin presentar les seves creacions artístiques.

Les peces artístiques presentades havien de destacar per la seva excepcionalitat, la seva funcionalitat, i el seu valor simbòlic. Al mateix temps, havien de complir amb els criteris marcats per l’IGCAT dins la categoria d’estris o utensilis de cuina o altres objectes relacionats amb les tradicions culinàries locals. Aquests criteris tenen en compte que la peça sigui reproduïble per a la seva fabricació i adequada per a la seva comercialització; que la seva producció sigui local; i que estigui fabricada amb matèries primeres d’origen local.

Així, en total, es van presentar 9 peces, de 7 autors diferents, de les quals ha destacat la seva originalitat i qualitat. Les peces guanyadores han resultat ser:

- ‘Talla coques’. Autora: Sílvia Vivó Caules

- ‘Arracades motlle pastisset’. Autora: Núria Deyà Molina

- ‘Cavall de formatjar’. Autor: Ovidi Pons Triay

- ‘Post de tallar embotits’. Autor: Toni Casalí Sintes

Tot i que la resta de les peces no es podran presentar a Finlàndia, la comissió va valorar la possibilitat d’incloure les 9 peces en el catàleg De Seny. Aquest fet permetrà que es puguin comercialitzar a través de la botiga del Centre Artesanal de Menorca i, en cas que sigui possible, als recintes, monuments i oficines de turisme que gestiona la Fundació Foment del Turisme de Menorca.


Enllaços Relacionats
Més informació
Consell Insular de Menorca
 
Imatges relacionades
Imatges relacionades
"Anelletes motlle pastisset" de Núria Deyà"Cavall de formatjar" d"Talla-coques" de Sílvia Vivó"Tallador d
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1