Exposició oberta fins el 26 de juny

Homenatge a l'artesana ceramista Magda Cardona

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, han inaugurat una exposició temporal que el Centre Artesanal de Menorca dedica a la ceramista artesana Magda Cardona. La mostra forma part d’un cicle, ‘Col·lecció Artesans de Menorca’, que es va iniciar el 2019 per reconèixer la trajectòria d’artesans que ja s’han retirat després d’una vida dedicada a l’ofici. Es tracta de la segona exposició, ja que l’edició de 2020 es va haver de cancel·lar, i en aquest cas es vol posar en valor especialment la tasca de les artesanes, perquè en ocasions han quedat en un segon pla tot i que molts oficis han prosperat gràcies a elles.

Magda Cardona és un referent local de la decoració damunt ceràmica, i el domini de l'ofici li va fer valer l'obtenció de la Carta de Mestra Artesana i la cessió de la marca de garantia Artesania de Menorca. A l’exposició, oberta fins el 26 de juny (horari dimarts a dissabte, 9.30 a 14.30h), es pot veure el tipus de producció que feia, destacant els conjunts de plats, gots, tasses i palanganes, i la col·lecció decorada amb peixos. S'ha reservat un raconet amb algunes peces en cru, una amb l'esmalt i diferents pigments i estris més habituals, complementat amb publicacions on apareix l’artesana.

El conseller Pastrana ha entregat un lot de productes menorquins a Magda Cardona i li ha donat l’enhorabona per la seva jubilació després de tota una trajectòria dedicada a l’artesania, desitjant-li sort en aquesta nova etapa.


Enllaços Relacionats
Més informació
Magda Cardona, faig fang fi
 
Imatges relacionades
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1