Termini de presentació de propostes fins el 14 de febrer

En marxa la convocatòria del Local Food Gift Challenge 2022

Menorca viurà una nova edició del Local Food Gift Challenge amb l'al·licient d'acollir el posterior concurs d'àmbit internacional en què participen les diferents Regions Europees de Gastronomia.

Ja estan disponibles les bases de presentació de propostes a partir de les quals seran seleccionats 4 obsequis (2 artesans relacionats amb la gastronomia i 2 agroalimentaris) per representar l'illa a l'European Food Gift Challenge (organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme - IGCAT).

En l'edició passada aquests quatre obsequis van ser elegits en el concurs insular, dels quals dos van ser premiats en alguna de les categories de l'European Food Gift Challenge 2021 i un tercer en va ser el guanyador absolut:
- “Ginets”, de les artesanes ceramistes Es Fangueti (Bàrbara Pons i Joana Muñoz). Es tracta d’un joc de tres gots inspirats en el canet, el tradicional bòtil amb ansa amb què es comercialitza la ginebra de Menorca.
- “Morter”, de l’artesà arader Ovidi Pons. El morter i la mà de morter fets amb llenya d’ullastre lliguen amb un dels productes més representatius i internacionals de l’illa: la salsa maonesa.
- “Un tec?”, de la Cooperativa del Camp. Aquesta ha posat en contacte tres productors locals per crear un pack basat en l’experiència del gaudi gastronòmic. El pack està format per formatges Meloussa, mel d’Algaiarens i Cervesa Grahame Pearce i s’acompanya d’unes recomanacions de tast que permeten assaborir tots els productes en plenitud.
- “Three ancestral menorcan sauces”, del productor Antoni Anglada. Són tres salses procedents de diferents èpoques, extretes de receptaris de 1734, 1756 i 1819, i reinterpretades per tenir cabuda a la cuina actual. Hi han participat dos productors, juntament amb un dissenyador gràfic i un artesà arader que ha elaborat els taps amb llenya d’ullastre.

La convocatòria local la promou la Fundació Foment del Turisme de Menorca, a través del Centre Artesanal de Menorca, junt amb la coordinació de la Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.


Imatges relacionades
Imatges relacionades
Un tec? de Sa Cooperativa del CampTres salses ancestrals dGinets dMorter d
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1