A l'Espai Xec Coll de Ciutadella

Homenatge a la ceramista Pilar del Nido

El Centre Artesanal de Menorca dona suport i col·labora en l'exposició dedicada a la ceramista Pilar del Nido.

Un dels avantatges d’organitzar un premi és que les persones que hi participen han d’entregar una fitxa o memòria explicativa de l’obra que presenten. Això permet apropar-se una mica més a l’autor perquè si amb la peça es visualitza la creativitat i el domini de l’ofici, l’escrit denota la seva manera de fer, de ser i de sentir. El repàs d’algunes memòries de peces presentades per Pilar del Nido és un aprenentatge, una mena d’iniciació a la pràctica de la ceràmica perquè de forma concisa i clara té la capacitat d’exposar d’on és originària una tècnica en concret, les passes que s’han de seguir per dur-la terme i l’explicació d’allò que passa en cadascuna de les fases.

Si en l’obra Kryon diu: «no hi ha límits en la forma d’entendre i de fer el raku (tècnica tradicional oriental), i sempre és motiu d’una constant investigació», per a la peça Natura Morta deixa escrit: «sorgeix de la necessitat d’estar en contacte amb la natura i gaudir-la visualment». D’aquesta manera de transmetre el coneixement i d’expressar el seu sentiment traspua la sensibilitat i estima per l’ofici i per tot allò que l’envolta.

Gràcies Pilar!


Imatges relacionades
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Cartell Pilar del Nido
 
Consell Insular de Menorca        Fundació Foment del Tusisme de Menorca        Leader        SICTED        Logo
 
    Centre Artesanal de Menorca - C/ Metge Camps, s/n - 971 15 44 36 - © Tots els drets reservats Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1